- عدد الاشخاص : 6
المقادير
- 4 x معلقة كبيرة زيت ذرة
- 2 x كوب ماء
- 2 x كوب مرق الدجاج
- 2 x عدد ورق لورا
- 2 x كوب أرز عادى
- 2 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1 x معلقة كبيرة سكر
- 1 x رشة ملح
- 1 x معلقة كبيرة زبدة
- 1 x معلقة صغيرة حبهان
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون
- 0.5 x كوب بندق (مقشر ومقسوم نصفين ومحمص)
- 0.5 x كوب لوز (مقشر ومقسوم نصفين ومحمص)
- 0.25 x معلقة صغيرة قرفة
- 0.25 x كيلو كبدة (دجاج)
الخطوات
- فى حلة على نار متوسطة هنضيف الزيت والأرز ونقلبه لحد ما يتحول للون البنى الفاتح.
- بعد كده هنضيف السكر ونقلب دقيقتين كمان وبعدين هنضيف المرقة والماء والحبهان وورق اللورا والملح.
- هنسيب الأرز على النار لحد ما الماء يغلى وبعد كده هنوطى النار ونغطى الحلة
- بعد حوالى ربع ساعة هنقلب الأرز تقليب خفيف بمعلقة خشب ونسيبه كمان ربع ساعة لحد ما يستوى
- هنقطع كبد الدجاج قطع صغيرة أو متوسطة وفى طاسة على النار هنحمرها فى الزبدة مع رشة ملح ورشة فلفل
- هنضيف الرز لطبق التقديم ونزينه بالمكسرات وكبد الفراخ




ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق