المقادير
- 3 x معلقة كبيرة جبنة بارميزان
- 3 x عدد فص ثوم مهروس
- 2 x كوب ماء (او اكثر حسب الحاجة لسلق البطاطس)
- 2 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
- 1 x معلقة كبيرة ريحان (مقطع)
- 1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x عدد بصل (مقطعة)
- 1 x كوب عصير طماطم
- 1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 1 x معلقة صغيرة زعتر
- 0.5 x كيلو بطاطس
- 0.5 x كوب بشامل
- 0.25 x كيلو لحمة مفرومة
الخطوات
- لعمل الحشو : هنشوح البصل، و نضيف اللحم ويُقلب حتى يُحمر اللحم، و بعدين نتبله و نضيف البقدونس ويوضع جانبًا.
- تُفرغ البطاطس من اللب وتُسلق لدقائق قليلة.
- لما تبرد البطاطس، هنحشيها باللحم وتُرص في صينية.
- بعد كده هنشوح الثوم، و بعدين نضيف عصير و صلصة الطماطم ويُترك الخليط ليغلي غليانًا خفيفًا.
- هنصب الصلصة في صينية البطاطس و توضع ملعقة من البشاميل على كل حبة بطاطس، ويوضع على الوجه جبنة البارميزان والريحان.
- تدخل الفرن لمدة 25 دقيقة على درجة حرارة 180.




ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق