- عدد الاشخاص : 5
المقادير
- 4 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 3 x عدد فص ثوم مهروس
- 3 x معلقة كبيرة دقيق
- 3 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 2 x عدد بصلة (شرائح)
- 2 x عدد عيدان كرفس (مفروم)
- 2 x كوب مرق الدجاج
- 1 x كيلو لحمة ضانى (من الرقبة)
- 1 x معلقة كبيرة خل
- 1 x رشة ملح
- 1 x رشة جوزة الطيب
- 1 x رشة فلفل اسود مطحون
- 0.5 x كوب دقيق (متبل بالملح والفلفل والبهارات)
- 0.25 x كيلو جزر (مقطع شرائح طولية)
- 0.25 x كيلو مشروم (شرائح)
الخطوات
- تغمس قطع اللحم فى الدقيق المتبل.
- ثم فى طاسة غير قابلة للإلتصاق نضع الزيت وقطع اللحم ونحمر على مجموعات ثم تنشل على ورق ماص للمادة الدهنية.
- ثم فى نفس الطاسة نضيف البصل والثوم ونقلب حتى يصفر اللون.
- ثم نضيف الدقيق ونقلب.
- ثم نضيف المرق والصلصة والخل ونتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب ونقلب حتى يسمك القوام.
- ثم فى طاجن مدهون بالزيت نرص قطع اللحم والخضر ويصب فوقها الصوص ثم يغطى بورق الفويل ثم نضعها فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة ساعة ونصف أو لحين أن ينضج.
- يقدم ساخنا مع أرز أبيض بالهنا والشفا.



